Ohjeita kesähattuihin ja lippiksiin

3.6.2018

Oi tervetuloa #lakkikesäkuu!

Nyt on aika kaivaa esiin kankaita kesälakkeja varten, virkkuukoukkuja kesälippiksiin tai muihin kesälakkeihin, ja vielä mietin miten neulepuikkoja voisikaan hyödyntää tässä tämän kuun lakkihaasteessa. Hyväksymme tähän siis toki kaikki päätä suojaavat viritelmät, eli myös hattujen lisäksi erilaiset päähuivit ja pannatkin.

Olisiko sinulla joku erittäin hyvä ohje tai kaava kesähattuun, jonka haluaisit jakaa? Kerään tähän siis listausta kesähatun, lakin, päähineen, lippiksen, lippalakin, lierihatun yms ohjeisiin. Omia kaavojani on tulossa tässä kuussa enemmänkin, joten kannattaa pysyä seurassa mukana.

Vinkkaa oma, ystäväsi tai luotto-ohjeesi kommentteihin tai sähköpostiini info@mehukekkerit.net, niin lisään niitä tähän postaukseen.

Virkattu ohje lippikseen

Tämä oli ensimmäinen virkkausohjeeni, virkattu lippis ohjeineen. Lippikset ovat olleet lapsilla todella hyvässä käytössä, ja niin hyvässä että ne taisivat hukkua parin kesän käytön jälkeen. Mitä jos virkattaisiin näitä lisää, uudella twistillä? Vaikka raidallisina tai kuvioilla? 😉

Virkattu lippisohje

Tämä virkatun lippiksen ohje syntyi edellisen jälkimainingeissa. Halusin hieman nopeammin virkattavan lippiksen, sekä samalla hieman kevyemmän ja ilmavamman. Nyt tällä ohjeella tehtyjä lippiksiä on käytössä perheen sisällä ainakin kolme, kaikki hyvässä käytössä kesäkuukaudet. Näitäkin voi varioida, vaikka lisäämällä tupsun!

 

Virkattu kesähattu lapselle

Lippisten jälkeen lapset alkoivat toivomaan herkempiä kukkalakkeja. Ja mikäs siinä, ohje lapsen virkattuun kesähattuun ja hellehattuun on simppeli. Kun vielä virkkaa kukan siihen mukaan, saa aikaan herkän kesälakin.

 

Virkattu kesähattu naiselle

Virkkasin lopulta vastaavan rennon hatun myös itselleni. Siitä tuli aika mukava, mutta ehkä sekin tarvitsisi kukan?

 

 

No niin, mikä on sinun luotto-ohjeesi kesähattuihin? Minulta on tulossa tähän siis vielä ommeltu lierihattu, ommeltu lippis (haaste lapsilta, et kuitenkaan osaa ;)) ja ommeltu lippahuivi.

Osallistuthan mukaan jakamalla kuvan myös Instagramissa tunnisteella #lakkikesäkuu ja voit hyvin jäädä vielä hetkeksi odottamaan sopivaa ompelukaavaa, jos siitä kiikastaa. Minä jään odottamaan inspiraation viemää niihin neulottuihin kesähattuihin, sekä kuviollisiin virkattuihin. Muistakaa siis suojata pää!

 

Voit jakaa tekstin vielä eteenpäin:

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.