| | | | | |

Kauniste pellavamekko

Yhteistyössä Kauniste, kangas saatu

 

Niin, ne kukkamekot.

Tottahan toki ompelin sellaisen itsellenikin. Jo aiemmin keväällä Kaunisteelta testiin saatu pellavakangas taipui vaivatta mekoksi, jolla on erittäin hyvä juhlia monetkin tulevien kesien juhlat. Luonnonmateriaalina pellava on lähes paras kesämekkokangas. Se on ihoa vasten aina sopivan lämmin tai viileä, pitää ryhtinsä ja se hylkii aika kivasti myös likaa.

Napakat ja laadukkaat pellavat löytyy siis Kaunisteen verkkokaupasta. Heiltä saa kankaita siis myös mittaan leikattuna ja pellava on alunperin sisustusmateriaaliksi tarkoitetutta napakkaa ja vahvaa pellavaa. Se hieman pehmeni kyllä pesussa, ja toisaalta napakkuus on välillä oikeastaan ihan hyvä. Se pitää mekon ryhdissä tilanteessa kuin tilanteessa, sekä tuo tiettyä arvokkuutta. Tässä tapauksessa mekko pysyy mukavan ryhdikkäänä, ja pellavan normaali elävyys tuo siihen kuitenkin iloisaa ilmettä.

 

 

Mekon kaava on Mekkotehtaan Aino. Valitsin koon 40 omien (levenneiden) mittojeni perusteella, mutta vaikuttaa siltä että valitsin yhden liian ison koon. Varsinkin pääntiestä tuli hieman liian avara, joten sitä täytynee muuttaa vielä seuraavaan versioon. Muuten mekko on todella hyvä, ja itse tykkään korostaa vyötäröä vyöllä, kun sitä vielä jonkin verran löytyy. Tämän kaveriksi sopii iltamyöhällä joku ohut tai paksumpi neule, ja kenkiä vaihtamalla mekkoon saa aina eri fiiliksen. Nyt innolla kesän juhliin!

 

Yhteistyössä Kauniste


Samankaltaiset artikkelit

10 Kommenttia

  1. Kaunis mekko! Pellava on suosikkimateriaalini, mutta siihen nähden minulla ei ole montaakaan pellavavaatetta. Pyyhemateriaalina se on kans tosi hyvä.

    1. Kiitos, ja nimenomaan! Pellava on ihana materiaali, ja itsekin hämmästyin miksi minulta ei löydy sitä kaapista enempää. Kohta kyllä löytyy 😉

    1. Kiitos Hennamar! Niin oli itseasiassa minullekin uutta, että heiltä saa mittaan leikattuja kankaita. Todella hyvä juttu 🙂

  2. Tosi kiva ja kesäinen. Ompelin itsekin samalla mallilla, mutta mustalla pohjalla violetteja palloja. Ohutta puuvillasatiinia. Lisäsin pituutta viisi cm, mutta olisi pitänyt lisätä enemmänkin, tein koon 38, kun olen kokoa 36-38. Tuli hyvä ja sopiva. Toista mekkoa varten olen varannut alesta ostamani Finlaysonin satiinipussilakanan, sellainen kesäinen kukkakangas, kuten sinullakin on.
    Mekot on parhaita 🎀

    1. Mekot todella ON parhaita. Ja kiitos vinkeistäsi! Nyt tajusin seuraavaan mekkoon ottaa itsekin koon 38, vaikka mittojen mukaan olen kokoa 40. Nuo lakanat onkin hyviä ompelumateriaaleja, ja nyt huomasin että Finlaysonin kankaita saa tosi hyvin Eurokankaasta ihan mittaan leikattuna 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *