Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Erilaisia mekkomalleja

2.5.2018

 

Oi ihana #mekkotoukokuu! Tämä kuukausi on pyhitetty siis mekoille, tunikoille, vähän hameillekin, niin itselle, lapselle kuin vaikka lahjaksi. Kaivoin jopa ihastuttavan vanhoja kuvia inspiraatioksi sekä itselle, että toki myös teille. Nyt suunnitellaan siis mekkoja!

Ja niin monta kuin on meitä mekkojen kantajia, on myös mekkomalleja. On joustavia, joustamattomia, vetoketjullisia, pitkiä, lyhyitä, laskoksia, rypytyksiä, kellohelmoja, pikkumustia, kukkamekkoja, raitaunelmia ja kaikkea niiden välillä. Jokaisella on varmasti suosikkinsa mallien ja materiaalien suhteen, ja niin niitä löytyy toki kaavojakin.

Vuosien varrella minäkin olen löytänyt suosikkini. Tällä hetkellä haluan vyötärölle vyön tai kuminauhan, ja pidän mekoista eniten lyhythihaisina. Pitkään suosikkikaavanani ollut Mekkotehtaan Ruut kaipaa jo ehkä uutta haastajaa, ja toivottavasti löydän sen tämän mekkotoukokuun kuluessa. Lapsille suosittelen PaaPiin Kaavakirjasta Silmua, tai sitten ihan vaan mekkoa kellohelmalla. Se puree myös aina, sillä heiluvilla helmoilla pelastaa aina päivän.

 

 

Minulta löytyy arkistoistakin toki mekko-ohjeita. Yksi suosikkini onkin pienemmille lapsille tarkoitettu tyynyliinamekko, sekä rypytetty helma paitaan kiinni. Samalla tekniikalla paitakaavaa voi hyödyntää myös kellohelmaiseen mekkoon!

Mutta mikä on sinun suosikkisi? Mitä haluat jakaa kenties muille, tai mitä inspiraatiota toivot tältä #mekkotoukokuu haasteelta?

Enemmän ompelua, vai mekkoja myös virkaten tai neuloen?

 

Voit jakaa tekstin vielä eteenpäin:
1 kommentti
    1. Ihania mekkosia olet vuosien aikana tehnyt. 🙂

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.