Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Trio neuletakki lapselle ylhäältä alas, ohje

10.3.2018

 

Lasten villapaidat ja neuleet ovat minun heikko kohtani. Kun edellinen valmistuu, suunnittelen jo seuraavaa. Joskus langat odottavat lankakorissa inspiraatiota pitkäänkin, toisinaan ne pääsevät heti pyöröpuikoille ja reppuun mukaan. Tällä kertaa luulin varmistaneeni lapselta neuletakin toiveet jo etukäteen, näkemykset eivät silti täysin kohdanneet. Tämän Trio lapsen neuleen langaksi valitsin ihanan pehmeän Sandnes Garnin DUO, joka on siis puuvillan ja merinovillan pehmeän raikas yhdistelmä.

Kun olin noin puolessa välissä neuletta, kävi selväksi että lapsi olikin tarkoittanut napitonta paitaa. Olimme aiemmin yhdessä käyneet kyllä läpi lapsen piirtämän piirroskuvan ja sen tarkat yksityiskohdat, enkä ole edelleenkään varma missä meni väärin. Ja kun kerran oli jo mennyt vikaan, päätin olla noudattamatta lapsen toivomia tasaraitojakin helmassa. Taattua yhteistyötä siis!

 

 

Ohje tähän lapsen neuletakkiin ylhäältä alas on siis helppo. Raglanhihat joustavat menossa ja malli sopii toivottavasti monille eri vartalotyypeille. Olenkin kirjoittanut siitä teille taas ohjeen, ja nyt mukana on myös ohje taskuihinkin. Ne on ommeltu tarkoituksella kiinni neuleeseen nurja puoli ulospäin, ja napit ovat valikoituneet sattumanvaraisesti isosta nappipurkista.

Villatakki neulotaan siis ylhäältä alas ilman saumoja. Lopuksi neulotaan hihat, ja nappilistakin valmistuu yhtä aikaa vartalon neulomisen mukana. Ommeltavia saumoja ei ole, ja pääteltävien lankojen määräkin riippuu tasan tarkkaan siitä kuinka montaa eri väristä raitaa tähän haluaa, vai haluaako neuloa esim. yhdellä värillä. Sitenkin tästä tulisi nätti!

Tämän helpommaksi ei siis lapsen neuletakki voi oikeastaan edes tulla, joten tämän voi hyvin ottaa vielä loppukuun #paitamaaliskuu projektiksi!

 

Trio villatakki lapselle ylhäältä alas, ilmainen ohje

lanka: Sandness garn DUO 50g
10 cm =22 silmukkaa

puikot: 3 ja 3,5mm
Neljä silmukkamerkkiä
Raidoita oman maun mukaan kolmella tai neljällä eri värillä
koot: 74/80-146/152

Menekki:
74/80 250g
86/92 250g
98/104 250g
110/116 300g
122/128 300g
134/140 350g
146/152 350g

Lataa ohje

 

Nyt maaliskuussa tämä ihana Sandnes garnin DUO on muuten kuukauden lankana Titityyssä, joten siitä saa myös kanta-asiakasalennuksen. Tämä lanka sopii käytettäväksi lapselle tai herkkäihoiselle koko vuoden ympäri, lämmittää puuvillasta huolimatta kuitenkin hitusen. Minä ostin tätä itselleni vielä nyt lisää, ja suunnittelen jo vastaavaa neuletta itsellenikin.

Voit jakaa tekstin vielä eteenpäin:
13 kommenttia
  1. Tosi kaunis, ihanat värit! Neuloin jokin aika sitten itselleni vastaavan neuletakin, mutta se taidettiin neuloa alhaalta ylös.. Ei helpommaksi voi neuletakin neulominen enää tulla! 🙂

   1. Kiitos Raisa, ja nimenomaan näin! Tämän helpommaksi neulominen ei tosiaan voi tulla 😊

  1. Hei, olisiko tähän malliin mahdollista laittaa huppu? Tytär ehdottomasti haluaisi hupun ja haluaisin sellaisen tehdä, mutta juurikin ylhäältä alas neulottuna..

   1. Hei Hannele, toki tähän voisi sopia myös huppu! Silloin neulomisen voi aloittaa siitä, tai vaihtoehtoisesti neuloa sen ihan viimeiseksi.

    Hupunhan voisi tehdä ns sukan kantapään mallilla, tai sitten suorana. Jos neuloo suorana, tekisin niin että jakaisin aloitukseen tarkoitetun silmukkamäärän puoliksi. Luodaan se, ja neulotaan pari kerrosta sileää. Sen jälkeen poimitaan vastaava silmukkamäärä toiselta puolelta, ja jatketaan tasona neulomista hupun korkeuden Verra.

    Auttoiko yhtään?

  1. Nätti villatakki, itsekin olen ihastunut tuohon neulomistapaan, monta puseroa ja slipoa valmistunut, helppo ja kiva leikkiä väreillä ja erilaisilla silmukoilla. Hieman erilaiset taskut saa domino neuleellakin. Irmeli

  1. Nätti on takki ja ohje ihanan selkeä! Suuresti kiitoksia. Säästyin paljolta (turhalta?) työltä ja pähkäilyltä kun tässä valmiit lukemat.

   1. Oi miten ihana kuulla Tuula! Todella hienoa, että tästä ohjeesta oli sinulle iloa 🙂

  1. Ihana neuletakki!
   Kiitos ihanan selkeästä ohjeesta, jota tällainen “vain” villasukkia tehnyt osasi lukea ilman suurempia pulmia ja sain kauniin villatakin aikaiseksi.

   1. Oi miten ihana kuulla Epe! Tarkoituksenani on ollut nimenomaan tehdä ohjeita kaikille, sellaisillekin jotka eivät ole neuloneet aiemmin neuletakkeja. Mahtavaa siis kuulla että ohje oli selkeä, ja neule onnistui 🙂

  1. Minäkään en ole villasukkia tai pipoa kummempaa koskaan neulonut. Nyt uskaltauduin opettelemaan selkeiden ohjeittesi avulla pientä villatakkia – ja onnistuin! Ensimmäinen on jo lapsenlapsella käytössä, toinen vielä hihoja vaille. Iso kiitos toimivasta ohjeesta!

   1. Oi miten ihana kuulla Taina, että ohjeesta on ollut iloa! Tämän takia näitä teen, ja nytkin kehittelen koko ajan uusia ohjeita. Juuri tällaisia arkisia, joita on helppo neuloa, ja joilla on pitkä käyttöikä 🙂

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.