| | | | | | |

Erilaisia tikkauksia lapsen paitaan

Kaupallinen yhteistyö Pfaff Suomi

 

Eskarilainen sai tammikuussa syntymäpäivälahjaksi ystävältään ompelukirjan. Mikä ihana yllätys, ja kauniisti ajateltu lahja! Tämä ja erilaiset Top Model värityskirjat ovat innostaneet lasta uudelleen suunnittelemaan itselleen paitoja. Kesällä teimme hänen collegepaitaansa kuvioita silitysarkeilla, ja tällä kertaa hän halusi itse kirjailla käsin. Minä taas intouduin erilaisista tikkauksista kokonaisuutena, joten yhdistimme ajatukset paidaksi.

Applikoitavan kankaan muodoksi valikoitui helppo sydän. Silitimme ensin tukikangasta etukappaleen, sekä applikoitavan kankaan nurjille puolille. Tämän jälkeen ompelin sydämen kiinni paitaan käyttäen ompelukoneeni Pfaff Ambition 1.0 kirjontajalkaa ja säätöjä. Vielä jokunen vuosi sitten ihmettelin kuinka vaikeaa applikoiminen onkaan, sillä en älynnyt vaihtaa paininjalkaa. Erillinen applikointi- tai koristeommeljalka auttaa asiaa kummasti, sillä sen pohjassa on tikkiä varten sopiva leveä kolo, eikä jalka jää kiinni paksuun tikkiin kankaan myöskään paininjalan alla.

Applikoinnin jälkeen lapsi pääsi vihdoin ompelemaan omia toivomiaansa tikkejä. Pingotin etukappaleen kirjontakehykseen, ja annoin lapselle vapaat kädet. Ainoastaan autoin langan pujottamisessa neulansilmään, sekä lankojen päättelyssä. En ollut tajunnutkaan, että seitsemänvuotiaalle voisi antaa jo neulan ja lankaa. Nyt tätä mahdollisuutta tarvitseekin hyödyntää lisää 😉

 

 

 

Käsinkirjonnan jälkeen pääsin itse leikkimään ompelukoneeni eri tikkauksilla. Ja niitähän riittää, enemmän kuin ehdin kaikkea edes kokeilla. Sydänpaitaan valitsin tarkoituksella valkoiset langat, jotta tikkaukset erottuvat pohjaväristä. Pääntielle ja hihansuihin ompelin siis ensin kaksinkertaiset resorit saumurilla, jonka jälkeen pääsin kunnolla leikkimään ompelukoneeni erilaisilla tikeillä.

Sydänpaitaan sain kokeiltua taidetikkiä, vanhanajan kirjontakuvioita ja kukkaakin. Eli pääntiellä on Pfaff Ambition 1.0 koneen tikki 111, hihoissa 13 ja helmassa tikki 41. Tikkaukset on silitetty toki vielä ompelun jälkeen, ja tikkaukset tehty siten että yläsyöttäjä on päällä.

 

Leikkimielisyyteni kyti pinnan alla vielä niin paljon, että kokeilin tikkejä lapsen toivomaan NOSHin Tyrsky kankaaseenkin. Tähän päätin säästää langoiksi saman valkoisen värin, joten tikki sulautuu vielä enemmän pohjakankaaseen. Nämä erilaiset tikkaukset tein myös muuten samalla koristeommeljalalla, joka tuli koneen paketissa mukana.

 

 

Tässä paidassa ihastuin erilaisiin leveisiin tikkeihin. Oikeastaan minut hurmasi tikki nro 47, joka näyttää kuin pieniltä kukonaskelilta. Se on sopivan leveä, tuo ilmeikkyyttä ja pitää samalla resorin saumanvaran todella hyvin paikoillaan. Lisäksi tikkaus tuo pintakuviota, joka sopikin yllättäen hyvin yhteen paidan printin kanssa. Mutta kuten kuvista näkyy, ei tikkiä oikeastaan juurikaan erota printin seasta, mutta ei se toisaalta myöskään häiritse.

 

Mikäli siis kaksoisneula tuottaa haasteita, on hyvä vaihtoehto aina erilaiset koristetikit. Voin myöntää etten ole aiemmin jaksanut niiden hidasta ompelua, mutta toisaalta ne sopivat yllättävän hyvin myös arkisiin vaatteisiin. Yhdellä tikillä saa huomion napattua paidan muusta ilmeestä, ja toisaalta omat suosikit näistäkin löytynevät pian. Itse jatkan kuitenkin testailua, niin paitoihin kuin myös muihin vaatteisiinkin!

 

Kaupallisessa yhteistyössä Pfaff Finland ja lisää vinkkejä applikointiin löytyy esimerkiksi Hommahuoneen blogista.

 

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Meillä tyttö on tässä alkuvuoden aikana eskarissa tehnyt keppihevosta (ryhmässä jokainen tekee omansa), ensin olivat suunnitelleet minkä värisen ja millaisen hepasta haluavat ja nyt ovat jo viimeistelemässä. Silmät ja harja puuttuvat. Ovat myös kuvanneet videon keppihevosen tekemisestä.

    1. Wau, kuulostaapa ihanalta! Ja toivottavasti lapsille jää positiivinen innostus käsitöistä 👌😊

  2. Upeaa käsityöyhteistyötä tyttären kanssa! Olipa taas mukava lukea postauksesi ja nähdä kauniita vaatteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *