Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ompelukoneen valinta, Pfaff Ambition

16.1.2018

 

Yhteistyössä Pfaff Suomi

Ompelukone on kuin hyvä ystävä, joka pelastaa täpäristä tilanteista ja toimii parhaimmillaan paremmin kuin oma ajatus. Ja kun sellaisen tosiystävän löytää, ei siitä tokikaan halua luopua. Itse otin kuitenkin riskin, ja siirsin rautarouvani, 17 vuotta kanssani kulkenen Pfaff Selectin syrjään uuden kaverin astuessa taloon. Kaupallisessa yhteistyössä VSM Finlandin kanssa opettelen nyt siis käyttämään uutta ja elektronista Pfaff Ambition 1.0 ompelukonetta. Jännittävää!

 

Olen ollut koko ompelijaurani ajan Pfaffille uskollinen. Aikoinaan opiskellessa testasimme monia eri ompelukoneita, ja varsinkin silloin 2000-luvun alussa elektroniset koneet vasta tekivät tuloaan. Pfaffin mekaaninen ompelukone tuntui kuitenkin silloin luotettavimmalta vaihtoehdolta, ja sen kanssa olenkin elänyt nämä 17 vuotta. Ei siis ihme, että vaihto rautarouvasta nuorempaan digileidiin tuntuu ottavan oman aikansa.

 

Koneena Pfaff Ambition 1.0 on erittäin laadukas ja moderni kone. Siinä on lähes kaikille Pfaffeille ominainen yläsyöttö kiinteänä varustuksena, eli sen avulla saa esimerkiksi todella tasaista jälkeä tilkkutöihin. Ja kun vihdoin itsekin opin elektronisen neidin painikkeisiin, niin onhan se kätevää kun saa valita jääkö neula alas vai ylös kun keskeyttää ompelemisen, päättely onnistuu nappia painamalla, ja ompelukin onnistuu jopa ilman poljinta.

 

 

Aivan ensimmäisenä ihastuin kuitenkin erilaisiin koristeompeleisiin. Niitä löytyy hyvin, ja oikeastaan juuri enempää en ole koskaan tuntenut tarvitsevanikaan. Tarkkaan jos lasketaan, löytyy koneesta 136 erilaista ommelta. Pärjää siis arjessa jo aika kätevästi! Jo ensimmäisenä iltana testasin koristeompeleita nopeaan heijastimeen, ja näistä innostui myös lapsenikin. Vielä kokeilematta on erilaisten kirjainten ompelu, ompeleiden yhdistely ja tallentaminen muistiin.

 

Langoitus on helppoa niin yhdelle kuin kaksoisneulallekin, ja puolaus samoin toimii ilman suurempia miettimisiä. Eniten olin positiivisesti yllättynyt kaikista koneen turvatoimista, joita mekaanisissa koneissa ei tietenkään ole ollut. Kone ei esimerkiksi anna ommella jos paininjalka on ylhäällä (lapsi onnistui testaamaan!), puolaus keskeyttää muut toiminnot ja koneen voi myös säätää ettei se ompele liian leveätä tikkiä aina kun kaksoisneula on asennettuna. Kuinka kätevää!

 

Itse ohjekirja on Pfaffin tyylille tyypillisesti selkeä. Alun henkisen tuskailun jälkeen pääsin aika nopeasti kiinni koneen maailmaan ja jopa tosiaan kokeilemaan itselleni aivan uusia ompeleitakin. Kaksoisneula toimii hyvin ilman erillisiä säätöjäkin, paininjalan vaihto on helppoa, ja tulipa jopa testattua kuinka monta karkkia mahtuu koneen säilytysrasiaan. Aika hyvin mahtui.

 

 

Ommel-valinta on helppo. Lapsikin osaa valita pienen opastuksen jälkeen valita haluamansa ompeleen pikavalikosta, ja erittäin kätevä ominaisuus on ompeleen säädön nopeus. Koneesta voi siis valita kuinka nopeasti tikkiä tikataan, ja mikä parhaita, kone ompelee myös ilman jalkasäädintä! Pfaff Ambition koneen automaattiset päättelyt ovat osoittautuneet myös näppäriksi, ja erilaisiin paininjalkoihin olen tutustumassa hiljalleen.

 

Itse koneen mukana tulee siis tietty määrä puolia ja peruspaininjalat. Näillä pärjää jo todella pitkälle, ja Pfaffin puolia ja paininjalkoja löytyy ompelukoneliikkeistä hyvin saatavilta. Koneen lokerikkoihin mahtuu hyvin eväitä, pinkki kaunotar oikein kutsuu ompelemaan iltaisin ja koneen hyvät led-valot takaavat tarkan ompelun myös iltahämärässä.

 

Pinkkiin neitokaiseen ja sen tarjoamiin ompeluvinkkeihin saatte tutustua lisää tämän vuoden aikana. Jos herää jotain kysyttävää tai mietteitä Pfaff koneen ostosta, niin vastaan toki mielelläni sen mitä osaan!

 

Voit jakaa tekstin vielä eteenpäin:
7 kommenttia
  1. Tämä ei kyllä yhtään helpottanut ompelukonekuumettani;) Olen harkinnut ambition 2.0 mallia. Minun vanha kunnon rauta Singeri alkaa olla täysi-ikäinen. Kiva on lukea enemmän käyttökokemuksia koneesta.

   1. Oi kun kiva kuulla! Tulen kertomaan koneesta tosiaan lisää, noin kerran kuussa vähintään jotain vinkkejä. Toki voit kysyä muutenkin, jos on jotain mielen päällä 🙂

  1. Moikka. Mitä säätöjä teit kaksoisneulan kanssa? Minä en saa sitä ollenkaan toimimaan omassa elektronisessa Pfaffissani.

   1. Hei Elina, oikeastaan en ole tehnyt mitään. Tärkeää on langoitus, eli että ne molemmat ylälangat menee sen metallisen levyn molemmilta puolilta. Toinen vinkkini on, että Prymin kaksoisneulat ei toimi useampiinkaan koneisiin. Toivottavasti näillä vinkeillä onnistuu 🙂

     1. Moikka Elina, en tosiaan säätänyt edes langankireyksiä. Aiemmassa koneessani ylälangakireys oli hyvä olla vähän löysempi kuin normaalisti, ja se auttoi ainakin silloin 🙂

  1. mullakin on sama kone.eikö siis tarvi valikosta laittaa kaksoisneula asetusta ollenkaan päälle kun ompelee kaksoisneulalla? siinähän asetuksessa on ongelmana ettei tikin pituutta saa kuin muistaakseni 1cm pitkäksi ja mulla langankireys jotai 7 niin alalanka on liian kireällä jotenkin ja tekee sellasta koho harjannetta kaksoisneula ompeleesta..sillon kun nurjalla oleva tikki on siksakkia…jossain oli että ohuille kankaille ois tarkotettu toi 2,5mm neula ja paksuille se 5,omm.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.