| | | | |

Neuleklinikka osa 1: Ison silmukkamäärän lisääminen keskelle neulosta

Vuorossa on uuden juttusarjan ensimmäinen osa. Teema on niinkin yksinkertainen, kuin neuleklinikka. Toiveenani on näyttää teille videoiden tai tarpeeks tarkkojen kuvien muodossa ihan simppeleitä, mutta silti välillä hieman haastavia niksejä neulomiseen.

Olen itse pitänyt 10 vuoden tauon neulomisesta, ja sillä välillä ala ehti kehittyä hurjasti. Aloitin siis neulomisen tavallaan alusta, vaikka toki osasin paljon jo vanhasta muistista. Uskoisinkin, että osa näistä nikseistä on saattanut jäädä huomaamatta myös paljon neuloneelta, ja toisaalta tämä on hyvä lisä neulomisesta vasta kiinnostuneille. Suomi-ENG-Suomi neulesanastohan löytyy erikseen jo julkaistuna.

IMG_1588

Kuinka lisätä silmukoita työn keskelle?

Neuleklinikan perusperiaatteena on, että näitä kikkoja hallitaakseen tulee osata jo neuloa oikeaa ja nurjaa. Kaikki muu voidaan opetella nyt yhdessä.

Ensimmäisellä klinikkakerralla päästään harjoittelemaan silmukoiden lisäämistä keskelle neuletta. Kyseessä voi olla tilanne, jossa silmukoita tulisi luoda lisää iso määrä esim. pääntielle, tai neuletta ylhäältä alas neuloessa hihansuihin, hihasilmukoiden erittelyn jälkeen.

Tästä löytyy siis vinkkini silmukoiden lisäämiseen keskelle neuletta, tai työn reunaan. Tapoja löytyy eriä kuten videolta näkyy, ja kannattaakin kokeilla mikä olisi se itselle oikea tapa.

Katso myös muut neulevinkit

Samankaltaiset artikkelit

4 Kommenttia

  1. Eli virkkaamalla luotu silmukka. On paljon helpompi tehdä virkkuukoukulla ja sit jatkaa taas neulomista puikoilla 🙂

  2. Video olisi paljon parempi jos olisi lähempää kuvattu ja hitaammin tehty. Millään ei meinannut saada selvää 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *