Ohje helppoon villapaitaan lapselle

21.6.2016

IMG_4644

IMG_4779

IMG_5510

 

 

Olen innostunut villapaitojen neulomisesta. Sen ensimmäisen ylhäältä alas paidan jälkeen jäin oikeastaan koukkuun raglanpaitoihin, ja olen nyt testannut sekä alhaalta ylös että ylhäältä alas versioita. Jälkimmäinen on huomattavasti enemmän omaan mieleen, ja tällä tekniikalla saa helposti lapsen villatakin sen kummemmin kikkailematta.

 

Langaksi valitsin Kässäkerho PomPomista saadut Onionin nokkoslangat, ihanan herkullisissa väreissä. Tein normaalin virheeni ja kirjoitin ohjetta tehdessä, joten lanka jälleen kerran loppui kesken. Minulla sattui kuitenkin olemaan astetta ohuempaan nokkoslankaa omissa kätköissä, jolla jatkoin hihat loppuun.

 

IMG_5508

IMG_5562

 

 

Instagramin kautta minulta pyydettiin tähän ohjetta monessa eri koossa, ja minähän pitkän excelöinnin jälkeen sain sen vihdoin aikaiseksi. Tämä villapaita on siis hieman väljällä pääntiellä, ja tiukemman siitä saa neulomalla se pienemmillä (esim. nro 2,5) puikoilla. Toivon teiltä palautetta heti jos ohjeessa on virheitä, joten testailkaa eri koossa ja kertokaa oliko jotain muutettavaa 🙂 Kuvissa oleva paita on kokoa 110/116.

 

Ohje raglanhihaiseen villapaitaan lapselle:

Lankana Onion Organic Wool + Nettle (70% ekologinen villa, 30% nokkoskuitu)
puikot: 3 ja 3,5

Tiheys on 24 silmukkaa = 10 cm
ja korkeus 32 silmukkaa = 10cm

Toki riippuu myös käsialasta, itse teen aika löysää
Neljä silmukkamerkkiä
Raidoita oman maun mukaan
koot: 74/80-146/152
Ohjeen voi ladata ilmaiseksi tästä PDF muodossa.

 

Lankana nokkonen on ihanan pehmeä, tuntuu kestävältä ja ei ole ainakaan vielä käytössä onnistunut juuri nukkaantumaan. Erinomainen lanka siis lasten villapaitaan, ja oma lapseni on tähän aivan ihastunut. Taidan tehdä näitä siis lisää!

 

 Huom! Pidemmän käyttökokemuksen jälkeen suosittelen neulomaan alun resorin vähintään 5-7 cm korkeaksi, jotta paita pysyy kunnolla päällä. Ja yhden koon pienemmillä puikoilla kuin muu neule. (edit 05/2017)

 

IMG_5545

 

IMG_5571

IMG_5575

 

 

Voit jakaa tekstin vielä eteenpäin:
10 kommenttia
   1. Hei mahtavaa Piia, ja kerro sitten jos siellä on on jotain muutettavaa 🙂

  1. Kiitos! Mäkin testaan seuraavaksi. Ostinkin tuota nokkoslankaa juuri 🙂 Mulla on kyllä mietteisä aaltokuvio, joten en tee raidallista.

   1. Kiva kuulla Anna, ja kyllähän tämän voi tehdä vaikka aalloillakin! Siitä tulee varmasti hieno. Laitathan kuvan kun valmistuu? 😉

  1. Jes, just lasten raglanpaitaa oonkin kaivannut. Pitää hakea langat ja pistää puikoille.

  1. Onko muuten mitään hajua tiheydestä? 🙂 Pystyisitkö vaikka mittaamaan valmiista paidasta? Haluaisin tehdä vähän eripaksuisesta langasta. Onnistuis paremmin jos tietäisi tiheyden. 🙂

   1. no mä arvasin että tiheys unohtui!

    se on 24 silmukkaa = 10 cm
    ja korkeus 32 silmukkaa = 10cm

    Toki riippuu myös käsialasta, itse teen aika löysää 🙂

    1. Jes, kiitos. 🙂 Mä teen myös aika löysää ja just kaavailemallani langalla taidan tietää täsmälleen millä puikolla pääsen tuohon tiheyteen. Kiitti! Laitan linkkiä kunhan paita joskus hamassa tulevaisuudessa valmistuu.

  1. Voi miten hieno! Minä vain ihailen näitä käsitöitä. 🙂

  1. Kiitos mielettömän helposta ohjeesta. Ensimmäinen paita valmistui viikonloppuna ja toinenkin lapsi sellaisen haluaa joten uusi lähtee puikoille tällä viikolla 🙂
   Tein paidan Novitan seiskaveikka langasta puikoilla 4, ja koko 110/116 on sopivampi meidän 2,5 vuotiaalle kuin 5 vuotiaalle. Ehkä puikkovalintani ei osunut kohdalle, mutta kokeillaan miten toisen kanssa käy 🙂

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *