Ohje pipon ompeluun

IMG_5358

 

IMG_5352

 

Viikko sitten ystäväni pyysi minua ompelemaan pipoja. Rankkojen sytostaattihoitojen keskellä kirpeä keväinen tuuli ei välttämättä tunnu niin mukavalta ilman pipoa, joten minähän toki ompelen. Vähintä mitä voin tehdä tässä tilanteessa.

 

Olen kyllästynyt niihin kaksinkertaisiin pipoihin, joissa se sisäpuoli saattaa elää ihan omaa elämäänsä jos eivät ole kiinnitetty toisiinsa kunnolla. Päätin keksiä jonkinlaisen toisen tavan tavallisen pipon ompeluun, sillä sellainenhan on pakko olla olemassa. Vääntelin ja kääntelin aikani ainoaa valmispipoa mikä lapsiltamme löytyi ja lopulta aivoissani loksahti.

 

 

Idea on simppelisti ommella koko pipo pussiin. Itselleni tein pipon vanhasta t-paidasta, ohjeen teille taas ystävältä saadusta Paapiin kankaan palasta. Ohje on tällä kertaa täysin videon muodossa. Näin kolmiulotteinen ohje oli helpoin tehdä, toivottavasti se on teille helpoin tapa se myös oppia. Pipon ompeluun ei välttämättä tarvita saumuria, vaan sen voi ommella myös ompelukoneen jousto-ompeleella.

Nyt vaan pipoja ompelemaan!

 

Edit.08/2016 tämän suositun ohjeen tueksi olen tehnyt teille myös pipon kaavan, ja ohje pienemmistä paloista ommeltuun pipoon löytyy myös blogistani. Tarkastathan myös muut ompeluohjeet :)

 

kierrätyspipoIMG_5397

 

Voit jakaa tekstin vielä eteenpäin:

16 thoughts on “Ohje pipon ompeluun

 1. Onpas näppärä pipo ja sen ohje! Saanko linkittää tämän ohjeesi blogini Hyviin sytomyssyohjeisiin ja napata sinne vaikkapa tuon alimman kuvasi sinne? Olen jo viisi vuotta innostanut ihmisiä tekemään hiuksensa menettäneille syöpäpotilaille lahjaksi myssyjä (siis sytomyssyjä) ja siihen tarkoitukseen tämäkin tulisi.

  • Hei Matleena, mahtavaa jos tästä on sinulle hyötyä! Toki saa linkittää myös muualle ja itse olen jakanut ohjetta esim. Marttojen kautta. Tämä on niin helppo tehdä myös aloittelijalle :)

 2. Kiitos ihan hirmuisesti! Huippuhyvä ohje, tein tällä tänään 3 pipoa. Aina on harmittanut se vuorin meneminen miten sattuu, vaan eipä harmita enää koskaan!!!

  • Hei Hannaliini, mahtavaa että tästä on ollut hyötyä! Muita varten ohje on tehtykin ja pipojahan tarvitaan aina :)

 3. Hei, kiitos todella kivasta ohjeesta! Koska olen noviisi pipojen (sekä kaiken ompelun ^^) kanssa, haluaisin tietää kuinka mitotat palaset aikuiselle/lapselle? Niin ja voiko tällä ohjeella tehdä pitkän pipon joka jää ruttuun päältä? :)

  • Hei Norelo,

   Mukava jos ohje tulee tarpeeseen! Minulla on itselläni pipon peruskaava, josta sitten ompelen eri kokoisille aikuisille ja lapsille. Eli siis on tuollainen peruspipo monessa koossa. Tällä voi tehdä myös korkeamman pipon, mutta se vaatii yleensä myös kaavaan hieman muutoksia. Täältä esim. näkyy eräänlaisen ryttypipon kaava.

   http://niinansivut.blogspot.fi/2013/04/moda-pipo.html

   Toivottavasti tämä auttoi!

  • Loistavaa että tästä on hyötyä! Ohjeella pipoja syntyy nopeasti, ja niin kätevästi :)

 4. Kiitos hyvästä ohjeesta! :) Minäkin, joka viimeksi yläasteella ommellut (eli jo jonkin aikaa siitä on… ;) ) onnistuin tällä ohjeella! :)

 5. Kiitos ohjeesta ja super selkeästä videosta! Sain tehtyä ohjeellasi koululaiselle trikoopipon sekä vähän muokkasin ohjetta ja tein päiväkotilaiselle trikoopipon pitkillä korvilla :) Linkitin omasta blogistani ohjeen tänne sinun sivuillesi.

  Valoa ja iloa pimenevään syksyyn!

 6. Kiitos selkeästä ohjeesta. Helppoa oli, vaikka kerran jouduinkin purkamaan;)

 7. Aivan ihania ja hienosti lukihäiriöinenkin ymmärtää 😉
  Mutta olenkohan sekoittanut kaksi eri blogia?? 😱 Tulostamassani kaavassa kokoina on pienin-vauva ja isoin-aikuinen. Mitat aikuinen 13cm ja vauva 9cm. Kymysys kuuluukin että mitä nuo välikoot on? Edes suunnilleen… Kiitos 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*
Website