| | | | |

Nopea kierrätyspenaali

IMG_5211

 

IMG_5214

IMG_5218

IMG_5221

IMG_5243

 

Saavuin eräänä päivänä töistä vesirokkoparantolaan, jossa mummo oli teroittanut kaikki askartelulaatikkomme kynät ja järjestellyt tussit ja muut kynät erikseen. Kuulemma meillä oli nopea tarve penaalille. Erittäin nopea tarve.

 

Lasten siinä vielä piirrellessä ompelin sitten penaalin. Materiaalia ei tarvinnut kovin kertaa miettiä sillä farkkujen taskuja löytyy aina jostain laatikosta. Vetoketju löytyi laatikon pohjalta ja oikeastaan muuta ei sitten tarvittukaan. Vähän farkkua päihin ja lankaa ompelukoneeseen. Kymmenessä minuutissa lapset oli saatu todella iloisiksi, ja heillä oli käytössää upouusi penaali.

 

Ompelin niin innossani etten ottanut edes vaiheista kuvia. Ohje on silti simppeli

Ohje penaalin ompeluun:

Leikkaa suorakulmainen/ neliön muotoinen pala farkusta, ja huolittele sen reunat esim. siksakilla

Ompele yhden sivun mittainen vetoketju farkun sivuun kiinni, oikeat puolet vastakkain. Ompele vetoketjun toinen sivu samalla tavalla toisellekin laidalle. Leikkaa päihin farkusta ympyrät, joiden ympärys on sama kuin ompelemattoman farkun sivu. Huolittele ympyrät, ja ompele ne kiinni farkkujen ylä- ja alapäähän. Käännä työ, ja änge kynät sisälle. Valmis!

 

 

IMG_5252

IMG_5250

IMG_5253

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Tosi kivannäkönen tuli! Ihan parhaita nämä kierrätys-periaatteella tehdyt, materiaalia kun on aivan liikaa jo tässä maailmassa 🙂

    1. Kiitos Tiina!

      Minäkin pidän siitä että jostain vanhasta ja ehkä jo reikäisestä saa tehtyä jotain ihan muuta, eikä sitä varten tarvitse ostaa esim. uutta materiaalia tai heittää mitään vanhaa roskiin. Nythän tänä vuonna blogissa on menossa haaste, jossa joka viikonloppu on tarkoitus tulla tänne blogin puolelle jokin tällainen kierrätysvinkki. Toivottavasti tämä inspiroi muitakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *