| | | | |

Virkattu lippapipo bambulangasta

IMG_5008

IMG_5006

IMG_5039

IMG_5023

 

Olen nyt kevään korvalla koukuttunut virkkaukseen. Lankojen kanssa voi katsella vaikka televisiota samaan aikaan ja pian on työ valmis.Kuvat puolivalmiista lippapipoista herättivät niin paljon innostusta Instagramissa että ajattelin viedä ohjeen astetta pidemmälle, ja kuvasin teille myös videon virkkausavuksi.

 

Yksiväriset King Colen bambu-puuvillalangat ovat erittäin pehmeitä virkkaukseen ja lapsen iholle. Päätin virkata näistä lapsille lippapipot, joissa lippa suojaisi edes vähän auringolta ja joka sopisi myös pyöräilykypärän alle. Olen kylvänyt liian moniin ommeltuihin pipoihin tupsua ja muuta härpäkettä, jotka painavat ikävästi kypärän alla. Nyt halusin jotain simppeliä, yksinkertaista mutta toimivaa. Yksi kerä riittää mainiosti lapsen pipoon.

 

 

Ohje lippapipon virkkaukseen, koko noin 2-5 vuotiaalle

 

Lankaa saa Lankasatamasta, ja virkkuukoukku on kokoa 3,5-4 oman käsialasi mukaan.

Tee kämmenen ympärille kiepsukka, ja poimi sen ympärille silmukka.

Virkkaa lankojen ympärille 8 kiinteää silmukkaa, ja vedä päättelylangasta jolloin silmukkaketjusta tulee ympyrä.

1. kerros : virkkaa jokaiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa

2. kerros: virkkaa joka toiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa, ja joka toiseen yksi kiinteä silmukka

3. kerros: virkkaa kaksi kiinteää silmukkaa. Virkkaa kolmanteen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa samaan. Jatka samalla tavalla kierros loppuun.

4. kerros: virkkaa kolme silmukkaa normaalisti, ja virkkaa joka neljänteen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa samaan.

5. kerros: virkkaa neljä silmukkaa normaalisti, ja viidenteen silmukkaan kaksi silmukkaa.

Jatka näin kunnes silmukoita on yhteensä noin 115, tai lopeta levennykset kierroksella 22-24.

Riippuu käsialasta ja lapsen päästä. Jatka tämän jälkeen normaalisti ilman lisäyksiä kunnes kierroksia on kasassa 43-45.

 

Lipan virkkaus:

Käänny sivun kohdalla takaisin, ja virkkaa 45 silmukkaa normaalisti. Käännä työ, ja virkkaa lipan toiseen päähän.

Käännä työ ennen viimeisen silmukan virkkausta ja jatka tätä 11-12 kerrosta. Päättele lanka.

Nosta uusi lanka lipan toiselta laidalta, ja lähde virkkaamaan lipan ympäri uusia silmukoita.

Poimi silmukoita reunoilta käsialasi mukaan, ja virkkaa lipan toiseen päähän samalla tavalla.

Käännä työ lipan toisessa päässä, ja palaa virkaten vielä takaisin normaalisti.

Päättele langat ja viimeistele työ kukalla, tupsulla tai esim. ristipistokirjonnalla.

Silitä tai pingota kostea työ kuivumaan muotoonsa, ja anna lapsen ilahtua uudesta lippiksestä.

Valmis!

 

Yhteistyössä Lankasatama

 

IMG_5044

IMG_5034

Samankaltaiset artikkelit

13 Kommenttia

  1. Kivat 🙂 Mä en oo ikinä ymmärtäny, miten joku voi kattoa telkkua virkatessa. Mulla menee niin kaikki keskittyminen siihen virkkaamiseen, etten pysty muuhun keskittymään 😀 Neulominen onneksi sujuu.

    1. Kiitos Marja!

      Oikeastaan en voi katsoa mitään draamaa missä pitää pysyä hyvin kärryillä, mutta joku komedia tai suomalainen missä ei tarvitse lukea niin paljon tekstejä toimii kyllä hyvin virkatessakin.

    1. Kiitos! Ja mukavaa jos inspiroi, tuo bambulanka on niin mukavan pehmeää että meillä lapsetkin tykkää näistä kovasti 🙂

  2. Onpas kivat pipot! Kiitos ohjeesta ja eteenkin videosta. Se oli hyvä! Mä en ole aikaisemmin osannut tuota lenksualoitusta tehdäkään, mutta nyt opin senkin. Se on ymmärtääkseni siistimpi kuin tavis ketjusilmukka-aloitus. Sillähän on kai joku hieno nimikin, mutta enpäs enää muista että mikä. Hyvää viikonloppua =)

    1. Hei Johanna,

      Mahtavaa että jaksoit katsoa videon ja että siitä oppikin jotain! Tuo lenksujuttu on tosiaan näppärämpi kuin normaali ketjusilmukka-aloitus, itse käytän enää vaan tuota. En ole termeistä minäkään tietoinen, kiepsukka tuskin on oikea termi muutenkaan 😀

  3. Ihanat pipot ja langat. Heti innostuin ja laitoin pikkuveljen lankakaupoille kun itse jouduin olemaan töissä, malttaa en voinut ensi viikkoon millään 🙂 Ohjeeksi annoin että bambua ja omat ipanat sai valita värit, mutta tulipa sieltä vaan tosi pienet lankakerät 50g, riittääköhän ne pipoon?

    1. Hei Anu,

      Mahtavaa että sait innostuksen! Nuo minun kerät näyttää olevan 100g keriä, joten 50g voi tehdä tiukkaa. Mutta alkuun pääsee toki, ja voi olla että jää lippaa vaille valmiiksi ennen uutta kerää. Toivottavasti innostus kuitenkin riittää ja pääset hakemaan lankaa lisää! 🙂

  4. En tiedä millaista mun käsiala on, mutta tuo alku menee ihan kuprulle, 7aloitussilmukalla tulee ihan ok. Mut onko sulla se levennyskohta ihan tasainen, jos laittaa esim.pöydälle vai kuuluuko sen ollakin kupeilla?

    1. Hei Valma, aloitus tulee päälaelle, joten ihan täysin suora sen ei tarvitse lopussa ollakaan. Minullakin vetää vähän kupille, mutta se on oikeastaan hyvä koska pääkin on vähän kuppimainen 🙂

      Toki ihmisillä on erilaisia käsialoja, joten ihan pomminvarma tämä ohje ei ole. Jos tuntuu että tulee liian kuppimainen, niin lisäyksiä voi tehdä useammin.

      1. Siis mulla on ihan kuprulla ja vaikuttaa siltä, kuin silmukoita olis koko ajan liikaa:D ku ajattelisin ite, että se menis silleen nätisti vähän kupiksi jos silmukoita on tavallaan liian vähän (jos siis suoraan vertaan). Tai sit oon vaan ymmärtänyt väärin:D mutta kyllähän nää mun kuprut vähän päässä toki tasoittuu:) kiitos ohjeesta ja inspiraatiosta jokaapauksessa:)!

  5. En ole aikoihin virkannut, mutta tämä innosti kokeilemaan. En vaan tajua tuota kolmannen kierroksen ohjetta. Siis ensimmäiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa, sitten “normaalisti” yksi ja sitten kolmanteen silmukkaan taas kaksi kiinteää. Entä siitä eteenpäin, kuten alussa eli 2-1-2 vai perussäännön mukaisesti 1-1-2?

    1. Moikka Riikka, mukava kuulla että tämä innosti! Kolmas kierros on siis 1-1-2-1-1-2 jne. Mukavia virkkaushetkiä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *