| | |

Ohje pussukan ompeluun korkkikankaasta

 

Sen mainion SnapPapin, eli nahkapaperin lisäksi ostin messuilta myös korkkikangasta. Voi kyllä, korkista tehtyä kangasta. Korkkipuut olivat kai jossain vaiheessa sukupuuton partaalla, mutta viinipullojen kierrekorkkien myötä korkkipuun materiaalille on löytynyt näköjään uusia käyttötarkoituksia. Ehkä kohta saadaan koivuakin kankaaksi?

 

Tätä korkkikangasta saa myös Ullakasta, kuten paperinahkaakin. Korkkia löytyy kuitenkin eri vahvuuksilla, ja minä ostin tätä ohuinta versiota. Kankaan nurjalla puolella on korkkikankaassa kiinni oleva polyesterivuori, joka pitää toisen puolen siistinä.

 

Ompelin aivan ensitöikseni tästä ihanan pehmeästä materiaalista siis tavallisen pussukan. Meille tällä on tarvetta matkoilla “meikkipussina”, eli sinne ängetään hammasharjat, hiusharjat, deodorantit yms. Tässä ohje ompeluun myös teille!

 

 

Ohje pussukan ompeluun:

 

  1. leikkaa korkkikankaasta kaksi noin 40 x 27 cm pala (tarvitset myös tuon lyhyemmän sivun mittaisen vetoketjun!)
  2. Asettele vetoketju keskelle yläreunaa, ja ompele vetoketju suoraan kiinni toisesta reunasta korkkikankaaseen. Yritä pärjätä ilman nuppineuloja, helpointa on ommella kankaan päältä, vetoketjun ollessa sen alla. 
  3. Ompele vetoketjun toinen toiseen yläreunaan samalla tavalla
  4. testaa, että saat vetoketjun vielä auki.
  5. Ompele sivusaumat, ja voit samalla ommella sivusaumaan esim. ompelumerkkisi
  6. Kun sivusaumat on ommeltu, taita alalaita kiinni sivusaumaan, siten että saat siihen alla olevan kuvan mukaisen kolmion. 
  7. ompele siihen noin 7 cm mittainen sauma
  8. tee samoin toiselle sivusaumalle
  9. Tee näin myös yläsaumoihin
  10. päättele langanpätkät ja ota pussukka käyttöön!

 

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Siis mikä kangas, vau! Onnistuiskohan tumpeloltakin pussukan ompelu tämän ohjeen avulla…

    1. Siis tottakai Kaisa onnistuu! Tämä on niin helppo kuin vain voi olla, kun ei ole edes vuoritusta. Eli ihan varmaan osaat 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *