Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Veera Jussila

Olen Veera Jussila, käsityöalan yrittäjä, bloggaaja ja kahden lapsen vanhempi Hämeenlinnasta. Kiitos teille kaikille suuresta tuestanne kunnallisvaalien aikaan. Tuki merkitsi minulle paljon, ja yllätyksekseni sain kuin sainkin paikan kaupunginvaltuustossa. Olen siis myös ensimmäisen kauden Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu, sekä keväästä 2019 lähtien myös vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Ajantasaista tietoa uudesta toimestani ja Hämeenlinnan asioista pääset seuraamaan facebook-sivujeni kautta. Kiitos, olette ihania! <3

Tärkeimpänä teemanani on koulutus ja kasvatus, sekä kulttuuri. Hämeenlinnan Vihreiden vaaliteeman mukaisesti ryhmäkokoja varhaiskasvatuksessa ja kouluissa ei kasvateta, ja on tärkeää huolehtia tilojen terveellisyydestä niin lapsien kuin työntekijöidenkin näkökulmasta. Tehdään Hämeenlinnasta hiilineutraali kunta ja huolehditaan kuntalaisten tasa-arvoisesta kohtelusta ja joukkoliikenteen kehittämisestä, ennemmin kuin parkkipaikkojen lisäämisestä keskustaan.

Olen 37-vuoden kokemuksella nähnyt niin Keski-Suomea, Savoa kuin Pirkanmaatakin ennen muuttoa Hämeenlinnaan perheeni kanssa. Pidän Hämeenlinnan luonnosta, loistavasta sijainnista ja kaupungin ihmisläheisyydestä. Paljon on kuitenkin vielä tehtävää. Lähdin ehdolle kuntavaaleihin Hämeenlinnan Vihreänä voidakseni taata varsinkin lapsiperheille inhimillisempää arkea, sekä tulevaisuutta jossa ennaltaehkäisemme, emmekä vain paikkaa ongelmia.

Itselleni hyvä arki Hämeenlinnassa on kaikille turvallinen, sukupuoleen, ikään, alkuperään tai muuhun katsomatta. Ihannekaupungissa panostamme enemmän joukkoliikenteeseen, hyviin kulkuyhteyksiin ja pyöräteihin, lapsille ja myös vanhuksille olisi tarjolla edullisia harrastusmahdollisuuksia ympäri kaupunkia. Kaupungin kouluissa, päiväkodeissa ja vanhainkodeissa on tarjolla lähiruokaa kasvispainotteisesti, ja syrjimiseen puututaan jo ennen kuin sitä ehtii edes tapahtua. Politiikka on enemmän yhdessä tekemistä kuin toisten haukkumista, ja kaupunki onnistuu tiedottamaan paremmin kuntalaisille.

Tärkeintä on ennaltaehkäistä syrjäytymistä, hoitaa uusien asukkaiden kotoutuminen mahdollisimman hyvin ja huolehtia että pienten ja heikkojen ääni tulee myös kuuluviin. Ruuhkavuosissa seikkaileville perheille on taattava tarpeeksi apua. Tarpeeksikaan moni ei ole tietoinen mistä tai miten voi saada apua kotiin ja perheen tueksi. Jotta ennaltaehkäisevä perhetyö tavoittaa asiakkaat oikein, on avun tarpeesta uskallettava puhua. Tarvitaan siis lähiötyötä, kotiapua, koulutusta neuvoloihin ja tarpeeksi koulukuraattoreja ja psykologeja. Sekä toki avoimuutta ja eri avun tarjoajien mainostamista. Kunta ei saa jättää perheitä yksin!

Tässä alla vielä ajatuksiani päivän politiikasta ja ajamistani asioista. Minua kannattaa seurata myös facebookissa ja Instagramissa, varsinkin Storieseihin päivitän myös politikkaa.

Politiikka 20