Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kaupunginvaltuutettu Veera Jussila

 

001_FB4P9019_pieni

 

 

Olen Veera Jussila, kahden lapsen äiti Hämeenlinnasta. Tärkeimpänä teemanani on koulutus ja kasvatus, sekä kulttuuri. Hämeenlinnan Vihreiden vaaliteeman mukaisesti ryhmäkokoja varhaiskasvatuksessa ja kouluissa ei kasvateta, ja on tärkeää huolehtia tilojen terveellisyydestä niin lapsien kuin työntekijöidenkin näkökulmasta. Tehdään Hämeenlinnasta hiilineutraali kunta ja huolehditaan kuntalaisten tasa-arvoisesta kohtelusta ja joukkoliikenteen kehittämisestä, ennemmin kuin parkkipaikkojen lisäämisestä keskustaan.

 

Olen 35-vuoden kokemuksella nähnyt niin Keski-Suomea, Savoa kuin Pirkanmaatakin ennen muuttoa Hämeenlinnaan perheeni kanssa. Pidän Hämeenlinnan luonnosta, loistavasta sijainnista ja kaupungin ihmisläheisyydestä. Paljon on kuitenkin vielä tehtävää. Lähdin ehdolle kuntavaaleihin Hämeenlinnan Vihreänä voidakseni taata varsinkin lapsiperheille inhimillisempää arkea, sekä tulevaisuutta jossa ennaltaehkäisemme, emmekä vain paikkaa ongelmia.

 

arki

 

Itselleni hyvä arki Hämeenlinnassa on kaikille turvallinen, sukupuoleen, ikään, alkuperään tai muuhun katsomatta. Ihannekaupungissa panostamme enemmän joukkoliikenteeseen, hyviin kulkuyhteyksiin ja pyöräteihin, lapsille ja myös vanhuksille olisi tarjolla edullisia harrastusmahdollisuuksia ympäri kaupunkia. Kaupungin kouluissa, päiväkodeissa ja vanhainkodeissa on tarjolla lähiruokaa kasvispainotteisesti, ja syrjimiseen puututaan jo ennen kuin sitä ehtii edes tapahtua. Politiikka on enemmän yhdessä tekemistä kuin toisten haukkumista, ja kaupunki onnistuu tiedottamaan paremmin kuntalaisille.

 

Tärkeintä on ennaltaehkäistä syrjäytymistä, hoitaa uusien asukkaiden kotoutuminen mahdollisimman hyvin ja huolehtia että pienten ja heikkojen ääni tulee myös kuuluviin. Ruuhkavuosissa seikkaileville perheille on taattava tarpeeksi apua. Tarpeeksikaan moni ei ole tietoinen mistä tai miten voi saada apua kotiin ja perheen tueksi. Jotta ennaltaehkäisevä perhetyö tavoittaa asiakkaat oikein, on avun tarpeesta uskallettava puhua. Tarvitaan siis lähiötyötä, kotiapua, koulutusta neuvoloihin ja tarpeeksi koulukuraattoreja ja psykologeja. Sekä toki avoimuutta ja eri avun tarjoajien mainostamista. Kunta ei saa jättää perheitä yksin!

 

Vihreitä arvoja voidaan opettaa jo lapsille, ja kunta voi näyttää asukkaille esimerkkiä panostamalla itse uusiutuviin energialähteisiin, sekä ympäristöystävällisiin pesuaineisiin koulujen, sairaaloiden ja päiväkotien siivouksessa. Voimme lisätä kierrätyspisteiden opasteita, pitää ne paremmin siistinä ja kannustaa ja opastaa arjen kierrätyksessä.

 

 

Kiitos teille kaikille suuresta tuestanne kunnallisvaalien aikaan. Tuki merkitsi minulle paljon, ja yllätyksekseni sain kuin sainkin paikan kaupunginvaltuustossa. Olen siis kesäkuusta alkaen myös Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu. Ajantasaista tietoa uudesta toimestani ja Hämeenlinnan asioista pääset seuraamaan facebook-sivujeni kautta. Kiitos, olette ihania! <3

 

luomme