| | | | |

Lapsen ja koko perheen joulukalenteri

 

Olin jo marraskuun lopussa kaivamassa edellisvuosien tapaan vanhaa farkkukalenteria vaatehuoneesta, kun lapsi ilmoitti haluavansa uuden kalenterin. Uuteen kalenteriin hän tekisi itse sisällöt, jotta ne olisivat minulle ja pikkusiskolle todellisia yllätyksiä. Olin toki yllätttynyt tästä käänteestä, joten ompelimme nopeasti tilkkulaatikon jämistä pussukat kalenteriin.

Parina seuraavana iltana minun kokoustaessa, oli pussukoiden seuraksi tehty jo numeroidut pyykkipojat, sekä kaikki pussukat viritetty portaikkoon. Ja toden totta, jokaisesta luukusta on tosiaan ilmestynyt jokin kiva tehtävä tai askartelu. Paras oli mielestäni “ollaan vain kotona”, jota emme kuitenkaan pystyneet edes toteuttamaan juuri sinä päivänä.

Osa kalenterin tehtävistä on voitu tehdä niinä päivinä kun ne on tarkoitettu, mutta osa on kerätty sivuun odottamaan parempaa hetkeä. Esim. pulkkamäki tehtävä tuli ennen lumia, ja toivottavasti pystymme toteuttamaan myös tuon yhden kotipäivänkin vielä ennen aattoa.

Pussukat on ommeltu tosiaan tilkkulaatikoiden jämistä. Ne on vaan huristeltu saumurilla kasaan ja silitetty. Lapsi valitsi kankaat ja auttoi kääntämään pussukat ennen silitystä, sekä tosiaan numeroi jokaisen pyykkipojan.

Yhä edelleenkään lapseni eivät tiedä, tai eivät ainakaan ole edes pyytäneet suklaakalentereita. Edellisvuosien tapaan näissä sisällöissä on auttanut aineettoman joulukalenterin eri teemat. Kurkkaa, ja ota vinkkiä vaikka ensi jouluun!

 

Samankaltaiset artikkelit

6 Kommenttia

    1. Nämä tosiaan on! Ja nyt on tullut vielä uusia, esim. joulukuusen haku, yhteinen peli-ilta yms. Ihan parhaita 🙂

  1. Tää on ihan paras joulukaleteri mitä netissä on nyt ollut. Huikea. Kyllä lapset oppii kun näkevät kaikenlaista tehtävän, itse.
    Mahtava kissa teillä on!

    1. Kiitos, välitän terveiset lapselle 🙂

      Kissa tosiaan auttaa joka asiassa, mikä on välillä ihan virkistävää. Mutta valokuvaushetkissä voisi olla välillä vähän vähemmän avuksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *