Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ylhäältä alas villapaita, ohjeita lapselle

25.3.2018

 

Olen saanut hämmästelyjä siitä, kuinka villapaita voidaankaan neuloa ylhäältä alas saumattomasti, vielä jopa istutetuilla hihoilla. Eihän sen pitäisi olla mitenkään mahdollista, ja kyllä minäkin välillä epäilen sen toimivuutta kun aloitan uuden neuleen. Niin vaan homma toimii, ja moni muukin on tekniikasta innostunut. Oma inspiraationi on ollut taitava Tuulia Salmela, ja hänen kirjansa Neulo saumattomasti ylhäältä alas.

Tähän paitaan lapsi valitsi itse langat. Tein ehdotuksen ruskeiden ja harmaiden välillä, ja tällä kertaa Novitan harmaan sävyt hurmasivat myös seitsemänvuotiaan. Yllättävää kyllä, paita on ollut myös todellakin suuressa käytössä heti valmistumisensa jälkeen. Lapsi on itse nimennyt sen “Lampaat rivissä”-paidaksi, joka kuvastaa paitaa enemmän kuin hyvin.

Ylhäältä alas tekniikan paras puoli on ehdottomasti saumattomuus. Hihan istuvuutta voi säätää, ja oikein odotan pääseväni neulomaan tällä tekniikalla röyhelöisiä frillahihoja!

 

 

Tässä vielä ohjeeni jo julkaisemiini villapaitoihin. Ohjeeni tähän oli liian lähellä alkuperäistä, joten olen poistanut sen jaosta. Toivon, että ostatte alkuperäisen Tuulia Salmelan kirjan.

muita ohjeita lapselle ylhäältä alas

Raitaneuletakki lapselle ylhäältä alas

Paksu villapaita lapselle ylhäältä alas

Perusvillapaita ohje lapselle ylhäältä alas

Kaarrokeneule lapselle ylhäältä alas ohje

 

Lämpimiä neulehetkiä villapaitojen kera!

 

Voit jakaa tekstin vielä eteenpäin:
2 kommenttia
    1. Onnistuukohan tämä dropsin extra fine merinosta, jossa 10 x 10 sanotaan olevan 21s x 28krs ? Seiskaveikka tuppaa olemaan karheaa, niin olisi kiva jos lapsi suostuisi pitämään vähän pehmoisempaa neuletta 😀 jos tekisi dropsista koon 98/104, niin vastaisikohan enemmän esim 92/98 kokoa… tumpelo pohtii 😉 ihana ohje, kiitos!

      Varpu

    1. Ootko pyytänyt luvan Tuulialta hänen työnsä hyväksikäyttämiseen?

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.