| | |

Allekirjoitus politiikkaan

IMG_5380

IMG_5430

 

 

Sukuni on ollut varsin poliittista, ja pitkään yritin pysyä poissa koko politiikan päätöksen teosta. Teini-iässä keskitin aggressiot valtaamalla katuja ja marssimalla ties missä mielenosoituksissa, käyttämällä vain kirpputorituotteita ja boikotoimalla suuryrityksiä ja lihavalmistajia. Sittemmin ostopäätökset eivät ole olleet aina niin mustavalkoisia, ja politiikkaa on seurattu uutisista jos niistäkään.

 

Viime eduskuntavaalien jälkeen päätin kuitenkin aktivoitua tavallisesta äänestäjästä puolueen jäseneksi. Päätös puolueesta ei ollut kovin hankala, vaikka olen vaaleista riippuen äänestänytkin yhteensä kolmea eri puoluetta. Suvun perinteen mukaan puoluevärinäni on yhä vihreä, tosin sävy on hieman eri muulla suvulla, ja vasta nyt vuoden jäsenyyden jälkeen olen uskaltanut tunnustaa väriä ihan virallisestikin.

 

Viime syksynä kun päiväkotimme uhattiin lakkauttaa ihan kolmen päivän varoitusajalla, aktivoiduin pakon edessä hieman lisää. Syksyn aikana tuli taisteltua ihan niin joka kautta kuin se vain oli mahdollista, ja samalla opin myös seuraamaan tiettyjen lautakuntien pöytäkirjoja, tajusin että valtuuston kokoukset näkee YouTubesta ja aloin oikeasti oppimaan ketkä tässä kaupungissa tekee päätöksiä. Katkeran tappion jälkeen joku poliitikan siemen jäi kuitenkin itämään. Vaikka en pystynyt saamaan kaupunginjohtajaa puolelleni, sain kuitenkin lasten ja nuorten lautakunnan. Onnistuin siis jossain, ja tajusin että politiikkaan voi  ehkä hitusen vaikuttaa, jos vain tekee sitä sinnikkäästi.

 

 

IMG_5425

IMG_5369

 

 

Jo viime syksynä kuulin siis ensimmäisen kerran vihjailuja asiasta. Joulukuussa puolueen pikkujouluissa siitä vielä vitsailtiin, ja vetosin omiin kiireisiini. Nyt kun päiväkotia on kuitenkin hiljalleen ajatettu alas, kaupunki on keksinyt miten veistä käännetään haavassa ja pakkaa sekoitetaan ihan kunnolla, on asia kytenyt mielessä lisää. Kun mieskin näytti puolivihreää valoa, huomasin eräänä päivänä saaneeni kutsun tulla allekirjoittamaan viralliset paperit.

 

Ja niin siinä sitten taisi käydä. Olen virallisesti Hämeenlinnan Vihreiden kunnallisvaaliehdokas.

 

Jännityksellä jään odottamaan äänestysnumeroa, ja onnellisena voin todeta että ensi keväänä minun ei tarvitse arpoa ketä äänestän.

 

kunnallisvaaliehdokas

Samankaltaiset artikkelit

3 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *