Virkattu lippapipo ja pari lisää

6.5.2015

IMG_5896

IMG_5886

IMG_5447

 

Minä olen hurahtanut. Kaikki alkoi kevään bambulangoista kahdesta lippapiposta. Sen jälkeen kokeilin vielä yhtä erilaista mallia, ja sitten toista ja kolmattakin. Yhtäkkiä huomasin tilanneeni lankoja jo lisää, ja nyt ne jämälangatkin vaativat vielä uuden työn. Ja taas lisää lankoja. Olen lirissä.

Siis koukussa.

 

Tämän pylväillä tehdyn pipon virkkaa illassa. Ja kun ei malta lopettaa virkkausta, käy kuten minulle ja virkkaakin vahingossa liian ison. Mutta ei se haittaa, sillä sen lapselle liian ison voi tietenkin ottaa omaan käyttöön. Ja sen yhden voi lahjoittaa naapurin pojalle. Eli oikeastaan kaikki meni vallan mainiosti.

 

Virkattu lippapipo pylväillä

Lankana puuvilla-bambulanka, koukku 3-3,5

Luo kiepsukan ympärille 14 pylvästä ja sulje ympyrä kiinteällä silmukalla.

Aloita seuraava kierros aina kahdella ketjusilmukalla.

1.kerros: jokaiseen silmukkaan kaksi pylvästä

2. kerros: joka toiseen silmukkaan kaksi pylvästä ja toiseen yksi

3. kerros: kaksi pylvästä ja kolmanteen silmukkaan kaksi pylvästä samaan

4. kerros: joka neljänteen kaksi pylvästä samaan

jatka kierrokselle 9 asti, jolloin lisäykset voi lopettaa.

Lapsen pipo on valmis noin kerroksella 17-18 ja aikuisen pipo taas 20. Lippaan tulee noin 40-47 silmukkaa, ja sen saa tukevimpana kun virkkaa sen puolipylväillä. Pipo on myös hyvä viimeistellä kokonaan puolipylväillä, jolloin reunasta saa hieman jämäkämmän.

 

Voit jakaa tekstin vielä eteenpäin:
9 kommenttia
      1. Kiitos Tiina! Minäkin pidin monen vuoden tauon, mutta sieltä ne niin vaan muistuu kun vähän treenaa 🙂

    1. Ihania pipoja <3 Pitäisi itsekin kokeilla virkattua, muutama ommeltu tupsupipo valmistuikin tässä viikolla 🙂

      1. Suosittelen Sirpa kokeilemaan, on todella helppoja ja nopeita nämä 🙂

    1. Ihania pipoja ♥ Tuo kiepsukka oli muuten jossain virkkauskirjassa nimetty lenkkialoitukseksi ja enkun kielisissä ohjeissa se on näköjään magic loop =) Kiitos hyvän ohjeesi, mäkin osaan sen nyt tehdä enkä ole enää perinteistä silmukka-aloitusta käyttänyt, koska tuo on niin paljon siistimpi. Ihanaa viikonloppua =)

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *